"Gugl" planira prodor na tržište mobilne telefonije

Bez autora
Jul 24 2011

Američki Internet gigant "Gugl" počeo je preliminarne razgovore za kupovinu kompanije "Inter didžital" – specijalizovane za razvoj tehnologija mobilne telefonije i mreža. Ta odluka se delimično objašnjava interesom "Gugla" za ID posle neuspeha da kupi patente od kanadskog proizvođača telekomunikacione opreme "Nortela" koje je uspeo da dobije konzorcijum sastavljen od "Epla" i "Majkrosofta".Otuda su dve kompanije poslednjih dana u kontaktu. ID, kompanija sa sedištem u Pensilvaniji čiji berzanski kapital iznosi 2,8 milijardi dolara, saopštila je da razmatra mogućnost prodaje.

Američki Internet gigant "Gugl" počeo je preliminarne razgovore za kupovinu kompanije "Inter didžital" – specijalizovane za razvoj tehnologija mobilne telefonije i mreža, objavio je američki privredni dnevnik "Vol strit džornal".

Ta odluka se, kako piše WSJ, delimično objašnjava interesom "Gugla" za ID posle neuspeha da kupi patente od kanadskog proizvođača telekomunikacione opreme "Nortela" koje je uspeo da dobije konzorcijum sastavljen od "Epla" i "Majkrosofta".

Otuda su dve kompanije poslednjih dana u kontaktu.

ID, kompanija sa sedištem u Pensilvaniji čiji berzanski kapital iznosi 2,8 milijardi dolara, saopštila je da razmatra mogućnost prodaje.

WSJ je objavio da je ID vlasnik 8.000 patenata koji omogućavaju pre svega smanjenje mešanja razgovora tokom telefonskih poziva.

Predsednik Upravnog odbora ID-a Stiven Teri Klonc je ocenioda je perspektiva te kompanije dobra i istakao veliki rast njenog intelektualnog vlasništva u poslednjih godinu dana, jer važni akteri na tržištu mobilne telefonije sve više shvataju stratešku i ekonomsku vrednost vrste poslova kojima se ona bavi, prenela je francuska novinska agencija AFP.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik